100 тис грн за неіснуючий борг: на Львівщині затримано вимагача (Фото)

25.11.2020 18:34   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

За процесуального керівництва прокурорів Червоноградської місцевої прокуратури спільно з працівниками Червоноградського ВП ГУ НП у Львівській області у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання) задокументовано факт вимагання в мешканця Червонограда грошових коштів.

Читайте також

На Львівщині вимагач шантажував жінку
На Львівщині різко зріс загальний борг із зарплати - до 156 млн грн
У Львові чоловік вимагав гроші за телефон (Фото)

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що 43-річний житель Одеської області упродовж декількох днів вимагав у потерпілого 100 тис грн, які той нібито заборгував йому кілька років тому, погрожуючи при цьому йому та членам його сім’ї вбивством.

Вказану особу сьогодні затримано в порядку ст.208 КПК України під час отримання частини коштів, які він вимагав у потерпілого, у сумі 53 тис грн та 500 доларів США.

На цей час проводяться першочергові слідчі дії, після завершення яких, заплановано повідомлення про підозру та звернення до слідчого судді з клопотанням про застосування запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють обставини та інших осіб, причетних до скоєння злочину.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews