У львівській школі дитину з інвалідністю не запросили на «Останній дзвоник», щоб не псував свято

01.06.2023 14:05   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Дитину-інваліда Тимура Амеліна, який навчається в Львівській спеціальній школі-інтернаті "Марії Покрови", шкільна адміністрація під керівництвом священнослужителя греко-католицької єпархії отця Мостового не запросила на свято.

Про це мати школяра повідомила в соціальній мережі Facebook.

"Шокую, мабуть, людей свідомих і притомних. Чи вкладається в голову, що сьогодні, в країні, яка обрала шлях цивілізованого руху, яка декларує дотримання прав і свобод людини, може йти прицільне цькування дитини з інвалідністю? Сьогодні у львівській школі Марії Покрови, якою керує священнослужитель греко-католицької єпархії отець Мостовий, відбулось свято "останнього дзвоника". Усі діти, батьки, педагоги святкують і радіють, залучені у концерт, прийшли у нарядних вишиванках...

Але є одна дитина, для якої нема місця у загальній радості. Мій син. Моя дитина, яку не повідомили про святкування. Не запросили і не чекали. Коли ми приїхали, нам, м'яко кажучи, були не раді. Єдина дитина, яка сьогодні не одягла вишиванки і не залучена у зальну радість- мій Тимур. Ми приїхали у розпал свята - пісні, танці, сміх. Тимур побачив дітей і став. Просто стояв і дивився на дітей, на мене... дитина не розуміла чому йому, учневі державної школи, на цьому святі нема місця. 

Як зазначила жінка, дитину з початку року не запросили на жодне свято чи екскурсію, на жоден виступ чи концерт. Хоча дитина дуже горнеться до дітей, завжди радіє можли вості пограти з друзями.

"Ми так само не були запрошені у музеї, в кінотеатр, на свято вишиванки, і зовсім випадково приїхали в школу, коли усі діти були запрошені на зустріч з рятувальниками. Жоден педагог чи керівник не повідомили про свято останнього дзвоника. Я особисто телефонувала в неділю, щоб дізнатись про завершення навчального року. Сказали- "в середу", без натяку на святкування, без повідомлення про час, формат. Жодного слова.
Я розумію, що усе робиться, аби я забрала дитину зі школи. Святому отцю і "дитино центричним" педагогам вдалось один раз вигнати дітей з інвалідністю, мотивуючи відсутністю спорзалу. Відмовити дітям з інвалідністю у харчуванні. Впродовж двох місяців не приймати дитину у центр... все зійшло з рук. Тому, безкарність породила впевненість. Не обманюйте себе. За такі речі "прилетить" від життя. І вам, і вашим нащадкам", - пише матір дитини.
 
 
 
 

На сторінці львівської спеціальної школи Марії Покрови для дітей з порушенням слуху відреагували на звинувачення у булінгу та заявили, що матір школяра зводить наклеп на навчальний заклад. У заяві школи вказано, що хлопець начебто брав участь у підготовці до свята, а дату проведення останнього дзвоника керівництво розмістило на дошці оголошень.

«Галина Амеліна була попереджена про дату закінчення навчального року заздалегідь. На дошці оголошень школи анонсувалося про дату і час проведення Свята останнього дзвоника. Крім цього дитина брала участь у репетиції напередодні. Галина Амеліна приїхала у цей день із запізненням, але її дитина все ж змогла взяти участь в урочистостях і тішилася святкуванню разом з усіма. Нам дуже неприємно через інсинуації та наклепи, які Галина Амеліна періодично висуває проти школи», – йдеться у заяві школи.

Директор департаменту освіти та науки ЛОВА Олег Паска повідомив ZAXID.NET, що факт ймовірного булінгу у школі Марії Покрови перевірить комісія та пообіцяв надати результати перевірки найближчими днями.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews