Двом військовим, які знущалися з цивільного чоловіка у Самборі загрожує до 10 років тюрми

19.09.2023 19:02   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

За справу взялося ДБР.

Працівники Державного бюро розслідувань і Львівська спеціалізована прокуратура почали розслідування інциденту з побиттям цивільного у ТЦК у Самборі. Кримінальне провадження відкрили за фактом порушення статутних правил.

Про початок розслідування повідомили пресслужби відомств. Наразі встановлюються усі деталі інциденту.

У ДБР повідомили, що почали розслідування інциденту, який стався 19 вересня у приміщенні Самбірського Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. У мережі ширилося відео, на якому двоє військових знущалися з чоловіка, а також погрожували йому зброєю.
 
Нині відкрито кримінальне провадження за фактом порушення статутних правил, взаємовідносин між військовослужбовцями із застосуванням зброї. Слідство відбувається у рамках частини 3 статті 406 Кримінального кодексу України. Максимальні санкції цієї статті передбачають позбавлення волі строком до 10 років.
 
Працівники ДБР на місці події встановлюють усі обставини інциденту, – повідомили у відомстві.
 
Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону здійснює процесуальне керівництво, а ДБР – проводить досудове розслідування.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews