Мешканців Львівщини закликають вакцинуватись від кору

18.01.2018 21:35   Джерело: Кулемет.com
Опубліковано : Патрік Скеля

Станом на вчора, 17 січня, в області на кір захворіли 103 особи, з них 72 дітей. На стаціонарному лікуванні перебуває 56 осіб, з них 36 дітей, пише - Кулемет.com.

Читайте також

Львівщина забезпечена вакцинами на 100%
На Львівщині через кір закривають школи на ще одні канікули

Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА.

Вірус кору передається при розмові, чханні чи кашлі хворої людини на великі відстані. Кір небезпечний своїми ускладненнями – пневмонія і енцефаліт.

За словами фахівців, єдиним дієвим профілактичним засобом є вакцинація. Згідно з Календарем профілактичних щеплень в плановому порядку вакцинують дітей віком 1 рік та 6 років. Захищеною вважається людина, яка отримала 2 дози вакцини проти кору або яка вже перехворіла на кір.

При контакті з хворим на кір з метою профілактики нещепленим особам проводять вакцинацію в термін не пізніше 72 годин з моменту останнього контакту. В подальшому можливе введення лише простого людського імуноглобуліну з метою зниження ризику інфікування.

Львівщина в достатній кількості забезпечена вакциною для профілактики кору, краснухи та епідпаротиту європейського виробника.

Департамент охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації закликає мешканців Львівської області не нехтувати безпекою та здоров’ям та робити вакцинацію від кору.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Кулемет.com