За розповсюдження наркотиків судитимуть злочинну групу у Львові

22.03.2021 16:33   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо 8 членів злочинної організації, які здійснювали незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збут наркотичних засобів в місцях позбавлення волі (ч.2, 5 ст.255, ч.2 ст.307 КК України).

Читайте також

Працівники Галицької митниці виявили понад 200 таблеток психотропної дії (Фото)
У Шегинях затримали чоловіка з майже 300 таблеток екстазі та близько 1 кг амфетаміну (Фото)
На Львівщині припинено діяльність злочинної групи, яка торгувала наркотиками

Організатор – в’язень  однієї із виправних колоній Львівщини залучив до злочинної організації ще 7 осіб, частина з яких забезпечувала постачання наркотиків на територію установи шляхом здійснення перекиду через охоронюваний периметр установи, а інші здійснювали розповсюдження наркотичних засобів серед ув'язнених.

Щоденно ув`язнені отримували близько 20 таблеток «Субітекс» та 10 грам «Метадону». Прибуток від збуту становив понад 10 тис грн на день, частина заробленого розподілялась між всіма учасниками злочинної організації, а решту використовували для подальшої закупівлі наркотиків.

У ході обшуків, як за місцем проживання обвинувачених, так і у приміщенні виправної колонії, вилучено: понад 500 таблеток «Субітексу», 5 г «марихуани», 2 пакети гашишу,  частина курильного механізму зі смолами, SIM-картки, мобільні термінали, банківські картки, чорнові записи, пневматичний пістолет та інші предмети, які підтверджують їхню протиправну діяльність.

Ринкова вартість вилучених під час обшуків наркотичних та психотропних речовин складає близько 500 000 грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого управління Головне управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Максимальне покарання, яке загрожує обвинуваченим - позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews